Friday, 10 August 2012

masak-masak :: epok-epok

tak tahulah dari mana datangnya nama epok-epok ni. basically epok-epok ni macam karipap cuma intinya adalah sayur-sayuran (tauge, carrot, etc). 


inti:
tumis bawang merah + bawang putih + black pepper + udang kering yang ditumbuk
masukkan daging cincang
akhir sekali masukkan sayur-sayuran 

doh:
uli tepung + mentega yang dicairkan + air


dan hasilnya....

makan dengan sos cili lagi sedap

saya tak pandai sangat nak "mengelim" epok-epok ni. rupa tak menarik sangat tapi rasa boleh tahanlah (ayat angkat bakul). saya jealous tengok karipap my sis in law sangat cantik. dan my husband panggil epok-epok ni epok-epok badak sumbu sebab saiznya yang besar. makan 1 pun dah kenyang.

1 comment:

Mira Adzlia said...

time pose nih tgk ape pun terliur..huhu..sedapnyee :p